Statement

Com compartir i innovar formes de producció estètica, social i política? En aquest projecte es busca respondre a aquesta pregunta investigant maneres experimentals de sociabilitat, d’interacció social, de cooperativisme i construcció de sentit fora de les lògiques hegemòniques. Una recerca basada en les ecologies culturals, és a dir, experiències estètiques que funcionen com a caldo de cultiu d’accions que programen una manera de viure basada en tasques col·laboratives repartides que s’integren en un projecte comú més gran.

Desenvolupament basat en la construcció de sistemes d’intercanvi on una comunitat d’individus vinculats a la producció cultural, social i política, comparteixen habilitats i eines amb finalitats d’aprenentatge i millora en accions de vocació instituent. És a dir, un acostament pràctic a les iniciatives o pràctiques artístiques per apropiar-se del que està disponible i fer-ho servir de la millor manera, a canvi d’explicar-ne i compartir-ne aquestes millores, aquest és el principi del codi obert, inherent en el treball col·laboratiu i en l’organització en xarxa. El desafiament es fer funcionar els valors ètics que dinamitzen les comunitats que estan relacionades amb el projecte. D’aquesta manera es constitueixen propostes sempre obertes d’una política experimental d’escala i objectius mutables.

Vinculant per tant, les idees de col·laboració i col·lectivització, s’investiguen eines, metodologies i pràctiques relacionades amb la construcció de sentit amb l’objectiu de subvertir les lògiques del treball, l’organització social i el progrés entès des d’una perspectiva capitalista. D’aquesta manera neix la voluntat d’explorar formes de dissidència i autogestió.

Recent Posts

Archives

Categories

Meta

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/home/mixite.cat/web/wp-includes/script-loader.php on line 2678