Women on Waves

1999_Women on waves_05_V

Women on Waves és una associació holandesa defensora de l’avortament creada el 1999 per la metgessa Rebecca Gomperts amb la intenció de facilitar l’accés a serveis de salut reproductiva i planificació familiar i, especialment, permetre l’avortament mitjançant mètodes no quirúrgics a dones en països amb lleis molt restrictives sobre l’avortament. WoW també facilita l’accés a mètodes anticonceptius i informació sobre la reproducció, la prevenció d’embarassos no desitjats i avortaments insegurs per tot el món.

Els serveis assenyalats es realitzen en un vaixell que va ser convertit en una clínica mòbil preparat especialment per a realitzar avortaments. Quan la nau visitava un país les dones interessades demanaven cita i embarcaven a la nau. La nau navegava fins a aigües internacionals on les lleis holandeses eren les úniques que tenien efecte sobre el que va passar a la nau. Un cop dins d’aquesta jurisdicció es realitzaven les intervencions abortives.

L’any 2001 la nau Aurora de WoW va visitar Irlanda amb dos doctors holandesos i una infermera. L’any 2003 va visitar Polònia amb la nau Langenort. S’ha assenyalat la importància d’aquesta visita ja que es va produir un augment significatiu de persones que donaven suport a l’avortament després del pas del vaixell segons l’Agència Oficial d’Estadística de Polonia. El 2004 l’intent d’entrar en aigües portugueses va ser impedit pel govern que es va negar a permetre’ls l’entrada i els va bloquejar físicament amb naus de guerra. El 2008 la nau de Woman on Waves va arribar a València on va ser rebuda tant per partidaris com detractors que suposadament van impedir que cap dona embarqués.

Publicado en: Arxiu

Recent Posts

Archives

Categories

Meta