Immaginare Corviale

2003-2005_Immaginare Corviale_03_V

Corviale, un edifici de pràcticament un quilòmetre de llarg on hi conviuen fins a 6000 persones, situat a la perifèria de Roma. El va dissenyar Mario Fiorentino entre 1972 i 1975 i es v acabar deu anys més tard. Avui, després de trenta anys, per fi és possible reactivar la reflexió sobre la importància i l’impacte d’una ideologia de la planificació urbana i l’habitatge públic que durant els anys seixanta i setanta impregnava les activitats dels intel·lectuals, els polítics i els tecnòcrates, i que després es va abandonar sense haver arribat a la gent per a qui s’havia pensat. Així, el projecte respon a una necessitat generalitzada entre els habitants de Corviale, la de canviar la imatge estereotipada de l’edifici, centrant-se en la seva participació en la invenció d’una nova imatge del barri. La col·laboració dels residents ha fet possible aquesta exploració, i ha suggerit noves direccions per a la investigació. Immaginare Corviale s’ha convertit en un laboratori multidisciplinari sobre l’espai urbà on les pràctiques de planificació participatives i les obres artístiques i multimèdia es donen la mà. A partir del diàleg amb els residents, de vegades estimulant i altres vegades conflictiu, van emergir tres dimensions on ens podíem concentrar: l’experiència real i subjectiva del lloc, la imatge del lloc, i finalment l’imaginari i la memòria del lloc. Aquestes tres dimensions animen les tres plataformes creades per al projecte: ON/field, ON/univerCITY i ON/network.

Publicado en: Arxiu

Recent Posts

Archives

Categories

Meta