Espacio del Inmigrante

2013_Espacio_02_V2013_Espacio_01_V

Grup de persones independents que, davant la situació generada pels canvis ocorreguts en les lleis d’assistència sociosanitària, s’han organitzat per donar un espai d’acollida i acompanyament a aquelles persones que es troben excloses per la seva situació legal, econòmica o administrativa.

Des de 2013, es reuneixen tots els divendres de 17h a 19h, al Espacio del Inmigrante. És un espai totalment obert a totes aquelles que vulguin sumar-se, col·laborar o participar en les nostres activitats. La seva feina es basa en quatre pilars: Consulta Mèdia, valoració de la gravetat i orientació diagnòstica a persones sense targeta sanitària o en situació administrativa irregular; Oficina de drets de l’immigrant, assessoria legal i administrativa de persones en situació irregular o excloses del sistema; Grup d’Acompanyament de persones afectades a entitats públiques i / o privades perquè rebin l’atenció professional que necessitin; Activitats com menjador social, participació en jornades reivindicatives, xerrades informatives, accions públiques o altres, realització de campanyes de sensibilització i denúncia que apel·lin a la desobediència civil.

En relació a aquest projecte-col·lectiu, sorgeix Migrarte, un grup o comissió dins l’Espacio, format per artistes, periodistes, antropòlegs i pedagogs que organitzen taller d’empoderament visual, basats en la capacitació de les persones en l’ús dels mitjans de comunicació i expressió per a la denuncia. Font: Espacio del Inmigrante [2015] <http://espaciodelinmigrante.wordpress.com>

Publicado en: Arxiu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta